latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:32 ⇒ 12:39 | Autor: RTRS

Studenti Fakulteta bezbjedonosnih nauka darovali krv

Studenti Fakulteta bezbjedonosnih nauka Univerziteta u Banjaluci darovali su dragocjenu tečnost u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Ovo im je već drugi put do sada da daruju krv, a sa akcijom planiraju da nastave i u narednom periodu.

50 studenata Fakulteta bezbjedonosnih nauka odazvalo se humanom pozivu darivanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

- Veliko mi je zadovoljstvo da na ovaj način mogu pružiti pomoć drugim ugroženim ljudima. Ovo je već treći put da dajem krv i to želim da nastavim, rekao je Petar Marić, student.

Protekli mjesec krv su darivali i kadeti Policijske akademije kao i srednjoškolci. Svaka akcija darivanja krvi je dobrodošla, za šta su iz Zavoda za transfuziju zahvalni i ovim studentima.

- To su studenti koji nam se uvijek odazovu akcijama i koristim priliku da se zahvalim studentima i da im poželim sreću u budućem školovanju sa željom da i dalje ostanu tako humani, naglasila je Velelka Ćejić, šef službe za prikupljanje krvi u Banjaluci.

A studenti nastavljaju sa humanim djelima.

- Dogovor je sa svim studentima da poklone koje dobijamo od zavoda za transfuziju damo u humanitarne svhre tako da studenti neće zadržati za sebe, istakao je Duško Baškalo, predsjednik studentske organizacije Fakulteta bezbjedonosnih nauka .

Želja im je, kažu, da ovo postane tradicija, ali i da ostale motivišu kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna.