latinica  ћирилица
30/11/2018 |  13:03 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Čast otadžbine: Formirati patriotski blok u Savjetu ministara

Udruženje Čast otadžbine pozvalo je na formiranje patriotskog bloka u Savjetu ministara koji bi podržao Milorada Dodika "u odlučnosti da vrati BiH, a time i Republiku Srpsku na izvorni Dejton".
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

U izboru Dodika za člana Predsjedništva BiH, srpski narod je dobio nepokolebljivog i odlučnog borca za interese Republike Srpske. Osporavanje Dodika i njegovih, na Ustavu zasnovanih zahtjeva, da sva tri naroda u BiH budu ravnopravna, da zastava Republike Srpske bude u Predsjedništvu BiH, da praznik "Dana Republike BiH" nije praznik i da se ukine funkcija viskog predstavnika u BiH, na početku njegovog mandata došla su i do prijetnji smrću. Postao je noćna mora i nerješiv problem pobornicima unitarne BiH.

SIPA se "igra" sa indetitetom osobe koja je prijetili predsjedavujućem Predsedništva, kao što su se "igrali" sa istragom o pokušaju ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici. Vjerovatno zato što se radi o njihovim pripadnicima ili saradnicima. Zato "Osmice", Mektić i Stanić, kao i cjelokupna njihova nomelkatura mora što prije napustiti svoje pozicije, a agencije bezbjednosti BiH popuniti sa novim, mladim i sposobnim ljudima koji će raditi za oba entiteta jednako i profesionalno. Naravno, nužan preduslov je da oni koji su pod okriljem AIDA radili zlodjela, napuste zvanične institucije državne zajednice, jer je iluzorno očekivati od nazovi Suda da ih procesuira i kazni.

Dodika je teško uplašiti, a još teže ubijediti da se odrekne svoje zacrtane politike i pozicije člana Predsjedništva BiH. Zato organi bezbjednosti Republike Srpske moraju preuzeti sve mjere i životno obezbijediti Dodika, ma gdje god se on nalazio. Neophodno je što prije formirati Savjet ministara i kadrove SDS-a, Šarovića i Mektića, skloniti sa svojih funkcija zbog opstruktivnog djelovanja prema Republici Srpskoj za koju je trebalo da se bore i zalažu.

Napravimo patriotski blok u Savjetu ministara i podržimo Dodika u njegovoj nepokolebljivosti i odlučnosti da vrati BiH, a time i Republiku Srpsku na izvorni Dejton.

Poslije izborne pobjede svi smo zaboravili proteste na trgu Krajina u Banjaluci, i zaklinjanje tadašnjih lidera SzP da će do kraja podržati "Pravdu za Davida". Nastaviće se sa konstrukcijama protiv institucija Republike Srpske sa ciljem njenog rušenja, kao i sa pokušajima devalviranja svih srpskih vrijednosti i onih koji istinski vrijede.

Sistematska srbofobija se nastavalja i kroz sramni nepotrebni Sud BiH, koji svojom presudom o Naseru Oriću zaslužuje samo zatvaranje, pošto je sam sebe diskreditovao. Krajnje je vrijeme da se svi u VSTS, kao i Srbi u pomenutom Sudu i tužilaštvu zapitaju, gdje i šta rade? Da li postoji i promil hrabrosti, kod pomenutih službenika, koji bi značio prestanak poniženja srpskog naroda. Sramotna presuda Naseru Oriću je samo potvrda ideala vladavine većine. Bošnjački narod ne prihvata civilizacijske tekovine, već zaslužni moraju biti nagrađeni bez obzira na činjenje krivičnih dijela. Šta je to zbog čega je Naser slobodan? Obezbjedio je platformu za "genocid" ubijajući i svoj narod, koja obezbjeđuje svakodnevno ofanzivno djelovanje do konačnog cilja, a to je "Islamska država".

Pozivamo Republiku Srpsku da postupi bez emotivnosti i da se razračuna sa nosiocima destabilizacije i nepoštovanja prava i pravde.