latinica  ћирилица
30/11/2018 |  14:16 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Vasiljević: Porodice srpskih žrtava ostale nijeme

Predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branislav Vasiljević rekao je nakon izricanja oslobađajuće presude ratnom komandantu takozvane Armije BiH Naseru Oriću u Sudu BiH da su porodice srpskih žrtava ostale nijeme.
Branislav Vasiljević - Foto: SRNA
Branislav VasiljevićFoto: SRNA

"Predstavnici boračkih i organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice i Bratunca, te Saveza logoraša regije Birač prisustvovali su izricanju presude i nakon toga smo zaključili da je ne komentarišemo", rekao je Vasiljević Srni.

Prema njegovim riječima, porodice smatraju da je ćutanje njihov najdostojanstveniji odgovor na rad Suda BiH.

Predsjednik organizacije porodica zarobljenih i nestalih boraca i poginulih civila Bratunac Radojka Filipović potvrdila je Vasiljevićevu izjavu, dodajući da predstavnici srpskih organizacija proisteklih iz rata iz Srebrenice i Bratunca nemaju komentar na ovu presudu i da su pred sudom, držeći transparent sa natpisom "Sud BiH = Naser Orić" pokazali svoje mišljenje o svemu što taj sud radi.

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo je danas Orića i pripadnika takozvane Armije BiH Sabahudina Muhića optužbi za ratne zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

To vijeće potvrdilo je prvostepenu presudu kojom su Orić i Muhić oslobođeni optužbi za ratne zločine počinjene nad Srbima u Srebrenici 1992. godine.

Orić i njegov saborac Sabahudin Muhić bili su optuženi da su u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.