latinica  ћирилица
02/12/2018 |  13:52 ⇒ 16:50 | Autor: SRNA

Trnovo: Oduzeto 7.327 paklica cigareta tržišne vrijednosti 33.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su u Trnovu 7.327 paklica cigareta tržišne vrijednosti 33.000 KM, jer nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.
Oduzete cigarete u Trnovu - Foto: SRNA
Oduzete cigarete u TrnovuFoto: SRNA

Iz Uprave je saopšteno da su oduzete paklice cigareta marke "rojal blu“, "rojal blu slim", "FM blu", "FM red", "merilin pink" i "trokadero".

"U saradnji sa Grupom za istrage Regionalnog centra UIO Sarajevo, protiv počinioca će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su precizirali da su službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, paklice cigareta oduzeli preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na putnoj komunikaciji Foča - Sarajevo, u mjestu Trnovo, a u skladu sa instrukcijama i uputstvima Tužilaštva BiH i Suda BiH.

"Tokom ove godine ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su cigarete i duvan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama ukupne vrijednosti u iznosu od 1,6 miliona KM", navodi se u saopštenju.

Iz Uparve ističu da su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo u toku ove godine ukupno oduzeli 65.206 paklica cigareta, te 1.139 kilograma rezanog duvana.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane u BiH da na besplatnu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, utaje akciza, carine ili PDV-a.