latinica  ћирилица
02/12/2018 |  15:47 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Brčko: Realizuje se 30 miliona maraka kapitalnih investicija

Distrikt Brčko ove godine veliko je gradilište. Realizuje se 30 miliona maraka kapitalnih investicija.

 U toku je finalizacija projekata: „Zaobilaznice“, dužine oko 19 kilometara, obdaništa iz donacije Vlade Srbije, rekonstrukcija Bulevara mira. Dok je most na magistralnom putu Banjaluka – Bijeljina, u naselju Krepšić, već odavno u funkciji.

U Brčkom su u toku završni radovi na gradskoj zaobilaznici dugačkoj 18,86 kilometara, koja će biti puštena u promet naredne godine. Investicija od 30 miliona evra, polako, ali sigurno, dobija završni izgled.

- Završili smo prvi sloj asflata, priveli kraju drugi i upolovili u treći sloj asflata. Trenutno ugrađujemo putnu opremu na mostovima i trasi. Raskrsnica je skroz gotova. Postavljene su saobraćajne table, nove moderne saobraćajne table, rekao je Bojan Delić, vođa projekta za izgradnju puteva, ЈP Putevi Brčko.

Na brčanskoj zaobilaznici, koja povezuje magistralni put Bijeljina - Banjaluka, izgrađeno je 11 mostova, osam nadvožnjaka i podvožnjaka, i četiri kružne raskrsnice. Ostaje još 12 radnih dana za treći sloj asflata. Realizovano je 90 odsto radova. Rok je maj 2019.

- I ako Boga da taj 15.maj dočekamo spremni sa završenim objektom. Naše je da izgradimo na vrijeme, a onda vladine službe vrše tehnički prijem, istakao je Miroslav Miškić, direktor ЈP Putevi Brčko.

Obdanište u brčanskom naselju Ilićka, investicija je od milion maraka. Riječ je o donaciji Vlade Srbije. U toku je i regulacija korita rijeke Brke, što će koštati 2,1 milion maraka. Izgrađen je kružni tok u naselju Ilićka, na magistralnom putu Bijeljina -Banjaluka, na kojem je prethodno završen i most u Krepšiću, vrijednosti 690 hiljada maraka.

-  U ovom trenutku imamo preko 25 miliona maraka. Do kraja godine su procjene da ćemo u fazi imati blizu 30 miliona maraka, što je zaista ogroman napredak, zaključio je Siniša Milić, gradonačelnik distrikta Brčko.

Brčaci su dočekali i da nakon osam godina rješavanja imovinsko-pravnog spora, počne i realizacija rekonstrukcije i proširenja Bulevara Mira, koji će imati šest traka, a za šta je izdvojeno 1,2 miliona maraka.