latinica  ћирилица
06/12/2018 |  13:13 ⇒ 14:12 | Autor: TANЈUG

Krkić: Htio sam da igram za reprezentaciju Srbije

Nekada najtalentovaniji fudbaler svijeta Bojan Krkić kaže da je kao dijete volio da dolazi u Beograd i da je prije dvije godine hteo da igra za reprezentaciju Srbije, ali nije mogao jer je već imao 25 minuta u dresu Španije.
Bojan Krkić (Foto:nezavisne.com) -
Bojan Krkić (Foto:nezavisne.com)

Napadač engleskog drugoligaša Stouka, kome je otac Bojan senior bivši fudbaler OFK Beograda, podnio je zahtjev da zaigra za "orlove", ali je Svjetska fudbalska federacija odbila tu mogućnost jer je nastupio protiv Јermenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Јužnoj Africi.

"Imam srpske krvi, po nekoliko nedjelja kao dijete sam provodio u Beogradu sa roditeljima. Prije nego što sam počeo da igram za Barselonu svake godine sam dolazio, a onda nisam mogao zbog utakmica", rekao je Krkić u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Krkić je dodao da je u detinjstvu savršeno govorio srpski jezik.

"Ipak, sada dugo nisam vježbao srpski i ne mogu dobro da ga pričam", govori fudbaler kome je otac Srbin, a majka iz Španije.

Najbolji strijelac mlađih kategorija Barselone ikada priznao je da mu u karijeri nisu pomogla poređenja sa Lionelom Mesijem.

"Postigao sam 10 golova u prvoj sezoni u Primeri i već su svi počeli da pričaju "Ovo je novi Mesi". Tu ništa ne možeš da promijeniš... Znam svoje kvalitete i da nisam Mesi, ja sam Bojan", zaključuje Krkić.

Poslije Barselone, gdje je samo u početku iskazao potencijal u prejakoj napadačkoj konkurenciji, igrao je za Milan, Ajaks, Majnc i Alaves, dok je u Stouku od 2014. godine.