latinica  ћирилица
10/03/2019 |  10:25 ⇒ 19:38 | Autor: Agencije

Nema preživjelih u padu etiopskog aviona, među putnicima bio i državljanin Srbije (FOTO/VIDEO)

Etiopijski putnički avion "boing 737 maks" sa 157 osoba srušio se na letu od Adis Abebe do Najrobija.
Tevold Gebremariam, direktor Etiopijan erlajnsa na mjestu pada aviona (foto: facebook.com/EthiopianAirlines) -
Tevold Gebremariam, direktor Etiopijan erlajnsa na mjestu pada aviona (foto: facebook.com/EthiopianAirlines)

Državna televizija Etiopije javila je da nema preživjelih i da su u avionu bili putnici iz 33 države, prenio je Rojters.

Među putnicima je bio i jedan državljanin Srbije, saopštila je kompanija. Blic nezvanično saznaje da je u pitanju Đorđe Vdović /54/. Vdovićeva sestra potvrdila je da se on nalazio u srušenom avionu. Državljanin Srbije bio je zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri UN. Vdović je, osim srpskog pasoša, uz sebe imao i službenu putnu ispravu UN.

Među putnicima su bila 32 državljana Kenije, 18 Kanade, devet Etiopije, po osam Italije, Kine i Amerike, po sedam britanskih i francuskih, šest egipatskih, pet holandskih, te po četiri indijska i slovačka.

U avionu su bila po tri državljana Austrije, Švedske i Rusije, po dva Maroka, Španije, Poljske i Izraela, te po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Јemena.

Četiri putnika su imala pasoše UN i njihova nacionalnost nije poznata.

Ranije danas portparol avio-kompanije je rekao da je operacija spasavanja u toku ali da nema informacija o preživjelima. Naveo je da se pad dogodio oko 8.44 po lokalnom vremenu, ubrzo nakon polijetanja iz prestonice Etiopije.

 U Etiopiji se srušio avion sa 157 ljudi, nema preživjelih (Foto: flightradar24.com)

Kancelarija premijera Etiopije prva je na Tviteru reagovala poslije nesreće. Navedeno je da vlada izražava najdublje saučešće porodicama koje su izgubile svoje najdraže. 

Prema prvim informacijama, avion je bio novi i isporučen je kompaniji iz Etiopije prije nekoliko mjeseci. 

U Etiopiji se srušio avion sa 157 ljudi