latinica  ћирилица
12/03/2019 |  19:56 | Autor: RTRS

Kup BiH: Borac i Sloga igraju za polufinale

Banjalučani u revanš meču 1/4 finala domaćini Širokom Brijegu i jure prednost gostiju iz prvog meča (1:2), dok prvoligaš iz Gornjeg Crnjelova igra u Konjicu protiv federalnog niželigaša Klisa, a rezultat prvog meča bio je 1:1.
FK Borac (Foto:fkborac.net) -
FK Borac (Foto:fkborac.net)

Fudbaleri Borca pokušaće sutra da izbore plasman u polufinale Kupa BiH. Prvu utakmicu, prije 13 dana u Širokom Brijegu istoimeni domaćin dobio je rezultatom 2:1.

Darko Vojvodić i njegovi izabranici su optimisti i vjeruju da mogu u narednu rundu.

- Ova utakmica je jako bitna za nas i dočekujemo je u najboljem raspoloženju i potpuno spremni. Važno je i da smo dobro otvorili polusezonu i pobijedili u prvenstvu. Prvenstvo je prioritet i to uvijek govorimo, ali kada vam se ukaže prilika da protiv ovakve ekipe napravite dobar rezultat morate dati sve od sebe. Ne plašimo se Širokog Brijega i sutra naravno idemo na pobjedu. Široki Brijeg je u krizi, ali bili smo i mi u krizi pa nas ništa niko nije pitao. To što su oni u krizi ne zanima nas, osim u smislu da bih volio da se ta kriza nastavi i poslije sutrašenje utakmice. Nadam se pobjedi i prolasku u polufinale. Poginućemo sutra, ne sumnjajte u nas - poručio je Darko Vojvodić.

Kapiten Stojan Vranješ smatra da Borac ima velike šanse da se plasira u polufinale.

- Veće su nam šanse nego prije prve utakmice, neki su nas možda malo i potcijenili. Vjerujem u sebe, u cijelu ekipu i sutra treba da pokažemo da smo sposobni da prođemo Široki Brijeg. Neće nam biti lako, ali na našem terenu se mi pitamo - istakao je Vranješ.

Revanš utakmica Kupa BiH između Borca i Širokog Brijega igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 18.00 časova.

S druge strane Sloga iz Gornjeg Crnjelova gostuje u Konjicu (15 časova) sa federalnim niželigašem Klisom. Poslije prvih 90 minuta bilo je 1:1. 

- Cijenimo našeg protivnika, koji je i u prvoj utakmici pokazao kvalitet. Tamo putujemo da se nadigravamo i pokušamo ostvariti povoljan rezultat, a to je plasman dalje. Neki igrači nam ne mogu nastupiti kao i u prvoj utakmici, jer su već igrali u Kupu BiH za druge ekipe, ali i bez njih moramo se svojski boriti. Očekujem fer i korektnu igru, a teren je mjerilo gdje će se vidjeti ko je bolji - kaže kapiten Sloge, Dragiša Komarčević.

U preostala dva susreta Zriljski dočekuje Sarajevo ,a "bordo" tim ima minimalnu prednost (1:0), dok je TOŠK domaćin Zvijezdi iz Gradačca i ima kapital iz prvog susreta od 2:0.