latinica  ћирилица
25/04/2019 |  19:18 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Bursać: SNSD i SDA nisu u koaliciji

Prijedorski SNSD nikada nije bio u zvaničnoj koaliciji sa SDA, što se za gradonačelnika Prijedora i njegovog prethodnika ne može reći, jer su na brojnim rukovodećim funkcijama u Prijedoru - upravo članovi SDA, poručeno je iz prijedorskog SNSD-a. Formiranjem nove skupštinske većine i smjenom predsjednika Skupštine grada, kadra SDP-a, a postavljanjem na ovo mjesto člana SDA, prijedorski SNSD potvrdio je koaliciju sa SDA, iz SNSD-a Prijedor poručuju da je novoizabrani predsjednik, kao zajednički izbor skupštinske većine, zamijenio gradonačelnikovog poslušnika.

Prozivati prijedorski SNSD da je u koaliciji sa SDA je licemjerno, jer su na brojnim bitnim pozicijama u Prijedoru upravo članovi SDA, poručio je predsjednik Gradskog odbora prijedorskog SNSD-a, Saša Bursać. Komentarišući smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedora, Seada Јakupovića iz SDP-a, za kojeg kaže da je bio poslušnik gradonačelnika i postavljanjem na ovo mjesto Ajdina Mešića iz SDA, Bursać tvrdi, SNSD i SDA nisu u zvaničnoj koaliciji, niti su ikada bili. 

- Što se za kolege koji nas prozivaju, tačnije za gradonačelnika i za njegovog prethodnika ne može reći, a ja to potkrepljujem sljedećim činjenicama. Neke od najbitnijih pozicija u gradu drže ljudi iz SDA, drže zato što su bili u skupštinskoj većini, to je zaostavština skupštinske većine i dogovora između SDA i DNS-a -tvrdi Saša Bursać, predsjednik GO SNSD Prijedor.

Dalibor Pavlović, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora ističe: 

-  Moram da napomenem da se u gradu Prijedoru ništa ne ruši i da je prema Zakonu o lokalnoj upravi i samoupuravi i svim poslovnicima i pravilnicima, skupštinska većina se ne bira na izborima, nego se bira, tj. formira na samoj skupštini.

Oglasio se i gradonačelnik Prijedora, DNS-ov Milenko Đaković. Ističe, SDA je prijedorska parlamentarna stranka, koja je učestvovala u koaliciji, pa odatle i odgovorna radna mjesta predstavnicima ove političke partije.

- Članovi koji rade u institucijama grada je normalno da rade, da odgovorno obavljaju svoje dužnosti na svim mjestima. Ne znam zašto SNSD naziva DNS licemjernim, jer ja kao zvanično lice nikada nisam rekao ništa u tom smislu - kaže Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i predsjednik GO DNS-a Prijedor.

Iz prijedorskog SNSD-a izjavu gradonačelnika Prijedora o mogućem umanjenju proizvodnje na kopu rudnika "Arselor mital" u Omarskoj, nazvali su zastrašivanjem građana. Tvrde, to je posljedica smjene Јakupovića.

- Mi znamo da je rukovodstvo DNS-a dobro sa rukovodstvom "Arselor mitala" i mi znamo da oni mogu njih da zamole eventualno da se zaustavi proizvodnja ili iz ne znam kog razloga malo da zaplaše građane grada Prijedora - dodao je Bursać. 

Priča o zastrašivanju je potpuna izmišljotina, tvrdi gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković. Ističe, jedini cilj je da se tradicija rudarstva nastavi.

- Mi koji smo u rukovodstvu DNS-a, a mislim na ljude koji rade u Gradskoj upravi imamo korektne odnose sa svim firmama koje rade u gradu Prijedoru, a posebno sa ovako velikim firmama. Mi nemamo nikakve druge odnose s kompanijom "Arselor mital" - tvrdi Đaković. 

Za 10. maj zakazana je sjednica prijedorske Gradske skupštine na kojoj će se, prema najavi SNSD-a razmatrati Revizorski izvještaj, koji je nadležna služba za finansijsko poslovanje ocijenila s rezervom. Prvi čovjek Prijedora ističe da je riječ o normalnoj proceduri i da u poslovanju nema nikakvih nezakonitosti. Iz SNSD-a poručuju da žele objašnjenja.