latinica  ћирилица
11/05/2019 |  14:09 | Autor: SRNA

Vulin: Srbija u Nišu nije promovisala silu, već ukazala na svoju snagu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da prikaz "Odbrana slobode", koji su povodom Dana pobjede u Nišu izveli pripadnici Vojske i MUP Srbije, nije značio pokazivanje sile jer Srbija nema teritorijalnih pretenzija prema svojim susjedima, već ukazivanje da je Srbija u stanju da zaštiti svoj narod i svoju slobodu.
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

- Svi oni koji su prikaz kritikovali i govorili o njemu kao pokazivanju mišića, kao pokazivanju sile, neka se podsete da Srbija iznad svega ceni slobodu i da ima pravo i razlog da pokaže svoju snagu, da pokaže koliko je napredovala, koliko je moćnija i jača - rekao je Vulin.

On je naglasio da niko ne treba da se plaši Srbije, niti da od nje strahuje, ali svi treba da znaju da je Srbija u stanju da zaštiti svoju slobodu, svoj način života i sve Srbe, bez obzira gdje oni budu živjeli, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Ko nema svoju vojsku, moraće da hrani tuđu. Mi svoju vojsku imamo. Mi svoju policiju imamo. To smo juče, na veliki ponos našeg naroda pokazali - naglasio je ministar Vulin.

On je poručio da Srbi iznad svega cijene slobodu i vole svoju vojsku i policiju, jer samo tako mogu da budu sigurni da će sami odlučivati o sudbini svoje zemlje.