latinica  ћирилица
27/04/2024 |  09:57 ⇒ 09:57 | Autor: TANЈUG

Dačić sa Fikhijem: Ponovljeno međusobno poštovanje teritorijalnog integritet

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Tanzaniji sa ministrom inostranih poslova Somalije Ahmedom Moalijem Fikhijem, a u razgovoru je izražena obostrana spremnost za obnovu tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje koji datiraju još iz vremena bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih i ponovljeni su stavovi o međusobnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ivica Dačić (foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Obostrano je istaknuta potreba za razmjenom posjeta na visokom i najvišem nivou između dvije zemlje, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je poručio da je Srbija spremna da intenzivira saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, te da će nastojati da u narednom periodu omogući veći broj stipendija za studente iz Somalije u okviru programa “Svet u Srbiji“.

Dačić je prenio poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića predsjedniku Somalije da posjeti Srbiju, a pozvao je u posjetu i svog kolegu ministra Fikhija.

Sastanku su prisustvovali članovi srpske delegacije ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović i narodni poslanik Vladimir Orlić.

Dačić je u Tanzaniji boravio povodom obilježavanja 60. godišnjice ujedinjenja Tanganjike i Zanzibara, navedeno je u saopštenju.