latinica  ћирилица
24/05/2019 |  09:42 ⇒ 13:26 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o izmjenama Zakona o porezu na dobit i unutrašnjem platnom prometu

Vlada Republike Spske trebalo bi danas da razmatra prijedloge zakona o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske, o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu, o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na dnevnom redu je i razmatranje Nacrta zakona o ličnom imenu, Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, te Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predviđeno je i da bude razmatrana informacija o namjenskom utrošku dodijeljenih sredstava granta udruženjima od javnog interesa za 2018. godinu, kao i informacija o potrebi nabavke radarskih uređaja i prateće opreme radi unapređenja bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj.

Pred članovima Vlade biće i Prijedlog odluke o utvrđivanju mreže predškolskih ustanova u Srpskoj, te Prijedlog odluke o formiranju savjeta za djecu Republike Srpske, a biće razmtran i Prijedlog odluke o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2019/20. godini na javnim visokoškolskim ustanovama.

U saopštenju se navodi da je na dnevnom redu i Prijedlog odluke o prihvatanju donatorskih sredsatva Vlade Srbije u iznosu od 1.000.000 evra /1.955.830 KM/, odobrenih Srpskoj kao jednokratna pomoć radi realizacije Programa podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina "Startap Srpska".