latinica  ћирилица
27/05/2019 |  15:50 | Autor: SRNA

Od petka do nedjelje u Novom Sadu Liga nacija u muškoj odbojci

Liga nacija u muškoj odbojci, koja je u kalendaru Svjetske odbojkaške federacije prvi put u novom formatu, biće održana u Novom Sadu od petka do nedjelje, od 31. maja do 2. juna.

Odbojkaško takmičenje biće održano u velikoj dvorani novosadskog Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", popularnog Spensa.

Osim reprezentacije Srbije, na ovom takmičenju učestvovaće i reprezentacije Francuske, Rusije i Јapana, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Novom Sadu na kojoj su se obratili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez, član novosadskog gradskog vijeća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i sportski direktor Odbojkaškog kluba "Vojvodina" Slobodan Boškan.

Batez je izrazio zadovoljstvo što je uz podršku Pokrajine, grada Novog Sada i Odbojkaškog saveza Srbije, Liga nacija vraćena u Novi Sad.

- Odbojka za Novi Sad ima poseban značaj. Ako je u nekom sportu naš grad prepoznatljiv kao sportski brend, to je sigurno odbojka - naglasio je Batez.

On je podsjetio da je Odbojkaški klub "Vojvodina" najtrofejniji sportski kolektiv ne samo u Novom Sadu, već i u cijeloj Vojvodini, a dao je veliki broj reprezentativaca, osvajača olimpijskih, svjetskih i evropskih odličja.

Batez je najavio da će u okviru ovog velikog sportskog događaja biti održan i turnir "Balkan kids".

- U pitanju je takmičenje koje će okupiti najmlađe odbojkaše i odbojkašice iz šest zemalja-članica Balkanske odbojkaške federacije - rekao je Batez i dodao da je planirano da ovaj turnir najmlađih odbojkaša bude održan u subotu, 1. juna, u maloj dvorani "Spensa".

Cvjetićanin je naglasio da je grad Novi Sad maksimalno podržao ovu manifestaciju.

- Odbojka, kao olimpijska sportska disciplina, poznata je po najsjajnijim odličjima koja donosi našoj zemlji. Zbog toga smo zajedno sa Pokrajinom, u dobroj simbiozi, glavna logistika Odbojkaškom savezu Srbije u organizaciji ovakvih sportskih manifestacija - rekao je Cvjetićanin.

Gajić je istakao da je Liga nacija prilika da građani Srbije i ljubitelji odbojke gledaju reprezentaciju na domaćem terenu.

"Igrači iz svih selekcija tokom 30 dana moraju da odigraju 15 utakmica, što je mnogo naporno jer putuju sa kontinenta na kontinent. Zato je Liga nacija veliki turnir izdržljivosti i za svako poštovanje su napori svih igrača u svim selekcijama da prikažu što bolju odbojku", rekao je Gajić.

Boškan je istakao da je za Odbojkaški klub "Vojvodina" organizovanje takmičenja ovog ranga velika čast i obaveza.

"Kriterijumi i standardi koje je postavila Svjetska odbojkaška federacija za organizovanje ovog turnira veoma su visoki, što je bio dodatni izazov za Odbojkaški klub `Vojvodina`", rekao je Boškan.

Odbojkaška reprezentacija Srbije je na posljednjih šest svjetskih prvenstava igrala pet puta u polufinalu i osvojila dvije medalje.