latinica  ћирилица
10/06/2019 |  10:57 | Autor: SRNA

NSRS sutra o Prijedlogu zakona o podsticajima u privredi

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra da po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o podsticajima u privredi, čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranja povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru, rečeno je danas Srni u ovoj instituciji.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

- Zakonskim rješenjem propisano je uspostavljanje okvira za dodjelu podsticaja privredi, a s ciljem povećanja konkurentnosti i produktivnosti. Podsticaji predviđeni ovim zakonom dodjeljuju se privrednim subjektima po dva osnova, za povećanje plate radnika i za direktna ulaganja - navodi se u obrazloženju Prijedloga zakona o podsticajima u privredi.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i informaciju o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine, a ovaj dio sjednice biće zatvoren za javnost.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske - po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o bankama Republike Srpske - po hitnom postupku.

Narodna skupština bi trebalo da razmatra i Prijedlog zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske.

Početak sjednice zakazan je u 10.00 časova.