latinica  ћирилица
14/06/2019 |  18:29 | Autor: SRNA

Davidović: Memorijal "Duško Ožegović" značajan za promociju sporta

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da je Memorijalni fudbalski turnir "Duško Ožegović" značajan za promociju sporta i sportskih vrijednosti, te izrazila nadu da će poslužiti kao primjer svim mladim ljudima da u fudbalerima koji će se takmičiti vide svoje uzore i da počnu da se bave sportom.
Sonja Davidović - Foto: RTRS
Sonja DavidovićFoto: RTRS

Prema njenim riječima, to je izuzetno značajan turnir koji ima tradiciju već 14 godina, dodavši da o ozbiljnosti i značaju govori i činjenica da će na memorijalu "Duško Ožegović" u Banjaluci učestvovati osam ekipa mladih fudbalera iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

- Naš cilj je omasovljenje sporta pa je i sa te strane Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske podržalo organizaciju ovako značajnog događaja. Nadam se da će ovi mladi ljudi ponijeti najljepše uspomene iz našeg grada - rekla je Davidovićeva, koja je večeras otvorila ovu sportsku manifestaciju.

Tradicionalni 14. Memorijalni turnir "Duško Ožegović" u organizaciji fudbalskog kluba "Naprijed" biće odigran na stadionu ovog kluba u banjalučkom naselju Obilićevo.

Nastupiće osam pionirskih ekipa podijeljenih u dvije grupe sa po četiri tima. Grupu A čine "Osijek" /Hrvatska/, "Krupa" /Republika Srpska/, "Borac" /Republika Srpska/ i "Krajina Banjaluka" /Republika Srpska/, dok će u B grupi nastupati "Olimpija" /Slovenija/, "Mačva" /Srbija/, "Kozara" /Republika Srpska/ i domaćin "Naprijed".

Turnir se igra u znak sjećanja na nekadašnjeg fudbalera i funkcionera banjalučkog kluba "Naprijed" Duška Ožegovića.