latinica  ћирилица
02/07/2019 |  18:50 ⇒ 19:06 | Autor: B92

Ivana Јorović sjajnom igrom do u drugog kola Vimbldona

Srpska teniserka Ivana Јorović sa 2-0 (7:6, 6:4) u setovima pobijedila je Lesli Kerhove u prvom kolu Vimbldona.

Ivana Јorović je prikazala dobru partiju na današnjem susretu, iako je u njenoj igri bilo dosta oscilacija, dobra je stvar što je dobar dio prevladao i što je uspjela da pobijedi.

Nije sve izgledalo idealno, nije bilo kako treba posebno poslije jednog maratonskog brejka koji je Kerhove prisvojila. Ipak je srpska teniserka smogla dovoljno snage da uvede prvi set u taj-brejk gdje je uspjela i da pobijedi sa 7-5.

Zanimljivo, u ovom setu je napravila dva brejka, baš kao i njena rivalka Lesli Kerhove, koja je imala prednost od 5-2 u taj-brejku nad Ivanom Јorović.

Međutim, srpska teniserka je sjajnom igrom uspjela da veže čak pet poena i da upiše sebi prvi set, iako je ne dugo prije toga, tako nešto djelovalo kao nemoguća misija.

Drugi set je počeo neslavno po srpsku teniserku. Kerhove je napravila brejk u drugom gemu i povela sa 2:0, ali se tada Јorovićeva trgla i vezala dva gema.

Naredna dva gema su osvojena na svom servisu, da bi srpska teniserka napravila sjajan posao.

U pravom momentu je Ivana Јorović slomila 201. igračicu svijeta i napravila brejk, koji je potom uspjela da potvrdi na svom servisu i da povede sa 5:3, da bi na kraju dobro odservirala i osvojila drugi set.

Tako se Јorovićeva poslije pobjede 7:6, 6:4, plasirala u drugo kolo Vimbldona gde će igrati protiv bolje iz duela Dona Vekić – Alison Riske