latinica  ћирилица
22/07/2019 |  11:10 ⇒ 11:32 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Završena likovna kolonija

Likovna kolonija "Kotor Varoš 2019", na kojoj su učestvovali lokalni i umjetnici iz Banjaluke, Teslića i Prijedora, završena je danas predstavljanjem njihovih radova na gradskom trgu.
Kotor Varoš - Likovna kolonija - Foto: SRNA
Kotor Varoš - Likovna kolonijaFoto: SRNA

Kolonija je imala za cilj da javnosti predstavi rad likovnih stvaralaca i podigne svijest o likovnoj umjetnosti u Kotor Varošu i okolini.

Domaćin ove manifestacije, diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić rekao je da je kolonija postala jedan od zaštitnih simbola Kotor Varoša.

- Zadovoljni smo zbog činjenice da smo ugostili vrhunske slikare, koji su stvarali djela u prirodi i obogatili fundus Galerije u Kotor Varošu - dodao je Čupić.

Umjetnici su u toku trodnevne likovne kolonije imali zadatak da naslikaju po jedno platno.

- Nastale slike biće izložene u galerijskom prostoru kotorvaroške kino-sale od 16. do 18. avgusta. Izložba će biti prodajnog karaktera, a prihod će biti iskorišten za dalji razvoj umjetnosti na području opštine - dodao je Čupić.

Učesnici likovne kolonije "Kotor Varoš 2019" bili su Branko Rusmir, Eleonora Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić i Sanela Popović iz Kotor Varoša, Dajana Malešević iz Teslića, Petar Đaković, Ružica Panić i Davor Grabovac iz Banjaluke i Ljubiša Pušac iz Prijedora.

Organizatori Likovne kolonije "Kotor Varoš 2019" su opština i Centar za kulturu, sport i informisanje