latinica  ћирилица
10/09/2019 |  20:23 ⇒ 22:43 | Autor: Agencije

Srbija vodi protiv Luksemburga 3:1 (FOTO)

Fudbaleri Srbije gostuju reprezentaciji Luksemburga u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Radost fudbalera Srbije (foto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija) -
Radost fudbalera Srbije (foto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija)

22.40 - Kraj utakmice i pobjeda Srbije!

22:22 - Gooooool – Srbija ponovo ima dva gola prednosti. Ponovo je svoj prste kod ovog gola umiješao Sergej Milinković-Savić. Lopta je došla kod Mitrovića, koji je sjajno šutirao i savladao golmana Luksemburga.

22:15 - Dmitrović s gol linije izbacio loptu! Opasan napad Luksemburga, koji je lako mogao da se završi golom. Na drugoj stativi šutirao je Da Mota, a Dmitrović je s gol linije uspeo da odbrani.

22:14 - Nov opasan napad domaćih. Da Mota je šutirao veoma loše i Srbija je imala sreće. Slaba igra fudbalera Srbije nakon što je povela 2:0.

22:09 - Uspavana odbrana – Luksemburg smanjio na 2:1. Loše su fudbaleri Srbije bili postavljeni. Svi su stajali, lopta je na kraju došla do Turpela, koji je samo postavio stopalo i poslao loptu iza leđa Dmitrovića.

21:58 -  Gooooool – Srbija vodi 2:0! Strijelac je Nemanja Radonjić!

21:53 - Dobar centaršut Radonjića, golman odbranio. Radonjić, koji je na poluvremenu zamijenio Kataija, dobro je centrirao, ali je golman Luksemburga uspio da iskontroliše loptu.

21:50 - Počelo je drugo poluvrijeme. Prvi napad imaju domaći fudbaleri.

21:32 -  Kraj prvog poluvremena! Srbija je odigrala solidno poluvrijeme i zasluženo vodi.

21.30 - Velika gužva pred golom Luksemburga, nekoliko puta su pokušavali fudbaleri Srbije - Katai, Ljajić, Mitrović... Na kraju domaći izbacili loptu sa gol linije. Dobra je prilika bila za drugi gol...

21.22 - Gooooool – Srbija vodi 1:0 Kolarov je sjajno centrirao, a Mitrović je glavom savladao golmana Luksemburga.

21.14 - Korner za Srbiju, poslije gužve pred golom jedan od domaćih fudbalera je ostao na zemlji, a arbitar pokazao Mitroviću žuti karton. 

21.08 - Olivije Til je zaprijetio udarcem sa distance, Dmitrović je bio siguran. 

20:59 - Igra se uglavnom na polovini Luskemburga, koji pokušava iz kontranapada na ugrozi gol Dmitrovića. U jednoj takvoj situaciji slabo je reagovao Spajić, koji je loše vratio loptu Dmitroviću. Ipak se nekako snašao golman Eibara.

20.51 - Prilika za Mitrovića, ali je glavom poslao loptu tik uz stativu. 

20.45 - Počeo je meč.

20.27 - Premijerka Srbije Ana Brnabić stigla je na stadion, gdje će u društvu svog domaćina predsjednika Vlade Luksemburga Gzavijea Betela gledati fudbalsku utakmicu.

Foto: (kurir.rs)

20.25 - Izabranici Ljubiše Tumbakovića u meč ulaze poslije poraza od Portugalije, koji je prije tri dana u Beogradu slavio sa 4:2.

"Orlovi" imaju male šanse da se putem kvalifikacija plasiraju na EVRO 2020, pa će fokus biti na uigravanju, a potom i plej-ofu Lige nacija koji se igra u martu sljedeće godine.

Tumbaković je odlučio da umnogome promijeni sastavu o odnosu na Portugal, pa će tako u startnoj postavi biti Uroš Spajić, Antonio Rukavina, Saša Lukić, Aleksandar Katai, Adem Ljajić i Sergej Milinković-Savić.

Srbija i Luksemburg poslije četiri odigrana meča imaju po četiri boda.

Luksemburg: Moris – Gerson, Šano, Karlson – Rodrigez, O. Til, Bareiro Martins, Јans – V. Til, Devil, Sinani; Selektor: L. Holc.

Srbija: Dmitrović – Rukavina, Spajić, Maksimović, Kolarov – Milivojević, Lukić – Katai, Ljajić, Milinković-Savić, Mitrović.