latinica  ћирилица
12/09/2019 |  17:58 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Poznati četvrtfinalisti Srpska opena (FOTO)

Na banjalučkom ATP Čelendžer turniru, Srpska open, danas smo dobili četvrtfinaliste.

Јedini teniser iz Srbije koji je uspio izboriti plasman među osam najboljih na banjalučkom Čelendžeru je Peđa Krstin. 22- godišnji igrač iz Kikinde je u dva seta dobio prošlogodišnjeg finalistu, Argentinca Karlosa Berloka, 6:2, 6:4.

Naredni rival Krstina biće Kazahstanac Dmitri Popko, koji je spriječio srpsko četvrtfinale. On je poslije velike borbe i dva ipo sata igre savladao 18 godišnjeg Marka Miladinovića sa 7:6, 3:6 i 6:2.

Plasman u četvrtfinale ostvario je i Argentinac, Federiko Korija. On je sa 7:6 i 6:0 pobijedio Kaleničenka iz Ukrajine. Zanimljivo je da Federiko mlađi brat poznatijeg Giljerma Korije, nekada trećeg igrača svijeta, finaliste Rolan Garosa iz 2004. godine. Mlađi Korija će u Banjaluci pokušati osvojiti drugu titulu na turnirima iz Čelendžer serije.

- U prvom setu sam igrao sa dosta inteziteta, i slavio poslije taj brejka. U drugom je već bilo lakše, dobio sam set bez izgubljenog gema. Dobro se osjećam, igram sa dosta samopouzdanja i mislim da mogu do ktraja na ovom turniru - rekao je Korija.

Protivnik Korije u četvrtfinalu biće Indijac Nagal, koji prema do sada prikazanom ozbiljno konkuriše za najviši plasman na turniru. Ostali parovi četvrtfinala su Mena – Grikspor i Horanski – Tabilo.

Mečevi su na rasporedu sutra. Završnicu turnira možete pratiti na našem programu.