latinica  ћирилица
17/09/2019 |  18:23 | Autor: SRNA

Rakić: Srbi da se objedine pod okriljem Srpske liste

Rukovodstvo Srpske liste, tokom današnje posjete metohijskoj kotlini, prenijelo je Srbima poziv Vlade Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića o neophodnosti objedinjavanja pod "kišobranom" Srpske liste, jer je ta politička partija garant jedinstva kosmetskih Srba sa matičnom državom.
Goran Rakić (Foto:rs.n1info.com) -
Goran Rakić (Foto:rs.n1info.com)

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je u Goraždevcu da je uvjeren da niko u centralnom dijelu Kosmeta ne živi tako teško kao srpski narod u metohijskoj kotlini. 

- Osjećam vašu zabrinutost koju djelimo sa vama, ali je vaša priča mnogo bučnija jer bolje od svih nas znate kako je teško opstati na ovim prostorima - rekao je Rakić i zahvalio Srbima u metohijskoj kotlini što istrajavaju u odluci da opstanu i ostanu na svojim ognjištima.

On je ponovio da su Vlada Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbijedile veliki broj radnih mjesta i da će mladi na Kosmetu početi da rade odmah po ukidanju uredbe o zabrani zapošljavanja, što se očekuje narednih dana.

Ministar za zajednice i povratak u prištinskoj vladi Dalibor Јevtić rekao je da je ovo ministarstvo godinama prisutno na terenu i da su ljudi zaduženi za povratak svjesni da problemi Srba, posebno u metohijskoj kotlini, nisu riješeni. 

- Rješavaćemo jedan po jedan problem, ali ubrzano, oslanjanjući se na zahtjeve onih kojima je pomoć potrebna - naglasio je Јevtić i ponovio da je Srpskoj listi, čiji je potpredsjednik, prioritet stvaranje i očuvanje srpskog jedinstva.

Rakić i Јevtić su danas posjetili Srbe u Osojanskoj kotlini, Vidanju kod Kline i Goraždevcu.

Nosilac liste kandidata "Srpska lista" za poslanike na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosmetu 6. oktobra Igor Simić pozvao je sunarodnike da glasaju za kandidate Srpske liste.