latinica  ћирилица
18/09/2019 |  19:32 | Autor: B92

Teodosić najzvučnije pojačanje Evrokupa

Miloš Teodosić je najzvučnije pojačanje ljetošnjeg prelaznog roka koje će nastupati u Evrokupu.

To je navedeno u rangiranju igrača koji će naredne sezone nastupati u drugom po značaju klupskom takmičenju u Evropi.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije će nositi dres Virtusa iz Bolonje.

- Poslije dvije godine se Teodosić vraća u Evropu da dokaže da je jedan od najboljih plejmejkera na svijetu. Njegove dodavačke sposobnosti nema niko, poznat je po sposobnosti da pronađe asistenciju kada niko ne može - navedeno je u rangiranju.

Podsjeća se i da je srpski plejmejker bio najkorisniji igrač Evrolige.

- On je mnogo više od sjajnog dodavača. On ima bezgraničan šuterski domet, briljantnu košarkašku inteligenciju i iskustvo da bude lider. Ako Teo pronađe svoju najbolju igru, Virtus će biti nepobejdiva ekipa - naveli su stručnjaci.

Na listi je i novi centar Partizana Artsjom Parahovski, smješten na četvrto mjesto.

- Srpski gigant je potpisao interesantne igrače na centarskoj poziciji, ali Parahovski se izdvaja zbog svoje sjajne protekle sezone u Evrokupu u dresu Ritasa. On je tip igrača koji uvijek radi ono što najbolje umije, pogađa u reketu, skače na oba kraja terena, sprečava i blokira šuteve. Kao elitni centar u ovom takmičenju, Parahovski je onemogućio svoj sadašnji klub da se plasira u plej-of prošlosezonskog izdanja Evrokupa - podsjeća se.

Među najboljom petoricom se nalaze još Mantas Kalnijetis iz Lokomotive Kubanj, Klemen Prepelič iz Huventuda i Aleks Tajus iz Uniksa.