latinica  ћирилица
22/09/2019 |  17:39 ⇒ 17:43 | Autor: Blic

Singapur osvojio Fetel bizarnom odlukom tima!

Današnja trka za veliku nagradu Singapura bila je jedna od onih za anale, navaode spotrski portali. Bila je prepuna preticanja, sudara, i varnica, kako rivalskih tako i međutimskih, pa je na kraju Sebastijan Fetel osvojio prvi gran pri u posljednjih 392 dana.

Varnice su počele da sjevaju već od prvog kruga, pošto su Karlos Sainz i Niko Hulkenberg završili sa probušenim gumama nekoliko sekundi u trku, dok je mladi DŽordž Rasel iz Mercedesa oštetio nos svog bolida par trenutaka kasnije. Šarl Lekler, 21-godišnji momak koji je ovu trku počeo na pol poziciji, "odlijepio" se od samog starta, ali mu Maks Ferštapen nije davao mira.

Luis Hamilton potpuno je podbacio, pa je trku završio na četrvtom mjestu, ali je zato Fetel podsjetio na šampionski pedigre koji ima tako što je, timskom odlukom, preuzeo vođstvo od Leklera, kolege iz Ferarija.

Sudari su se nastavili u 34. rundi, kada su se Rikardo i Đovinaci sudarili. Ni jedan ni drugi nisu pretrpjeli preveliku štetu, pa su bili u mogućnosti da nastave.

Mladi Britanac Rasel nastavio je desktruktivni niz kada se u 35. krugu sudario sa Grožanom i eliminisao samog sebe iz trke.