latinica  ћирилица
24/10/2019 |  14:37 | Autor: RTRS

Talić: Na dnevnom redu naredne Skupština grada pomoć za Kosovo i Metohiju

Naredna, 37. sjednica Skupštine grada Banjaluka biće održana 5. novembra, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštinskog kolegijuma.
Skupština grada Banjaluka - Foto: RTRS
Skupština grada BanjalukaFoto: RTRS

Na toj sjednici, odbornici će razmatrati 20. tačaka dnevnog reda. Između ostalog, na dnevnom redu je prijedlog odluke o odobravanju sredstava za pomoć za izgradnju Dnevnog centra „podrži me – 9. januar“ na Kosovu i Metohiji kao i pomoć partnerskom gradu Bihaću za nabavku cisterne za pitku vodu.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, kaže naredna Skupština grada imaće posebnu socijalnu notu, jer se Banjaluka uključuje u pomoć lokalnim zajednicama kojima je ta pomoć neophodna.

- Daćemo svoj maksimum, da pripomognemo našim bratskim gradovima, ovim slučajem Kosovskoj Mitrovici da izgradi Dnevni centar „podrži me - 9. januar“ koji je već pokrenut od ljudi iz Republike Srpske - rekao je Talić.

Gradski parlament će na zasjedanju 5. novembra između ostalog razmatrati i prijedlog budžeta za 2020. godinu, rebalanas budžeta za ovu godinu, prijedlog Inicijative Foruma za bezbjednost građana grada za izradu strategije bezbjednosti grada, godišnji program rada ЈU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka 2019/20, informacije o udruženjima građana u 2019. godini te niz kadrovska pitanja.