latinica  ћирилица
24/10/2019 |  15:04 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Izdanja o Srpskoj u brojkama

Zavod za statistiku Republike Srpske danas je na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstavio tri izdanja, među kojima je jubilarni 10. "Statistički godišnjak Republike Srpske".
Predstavljen jubilarni 10. "Statistički godišnjak Republike Srpske" - Foto: SRNA
Predstavljen jubilarni 10. "Statistički godišnjak Republike Srpske"Foto: SRNA

Na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, na 64. Međunarodnom sajmu knjiga, predstavljena su i izdanja "Gradovi i opštine Republike Srpske" i "Ovo je Republika Srpska".

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Јasmin Komić rekao je da su u 10. jubilarnom "Statističkom godišnjaku Republike Srpske" na 540 strana i u 370 grafikona predstavljeni izuzetno važni podaci.

- Dali smo izuzetno važan pregled svega što se dešava u Republici Srpskoj, a to se isto odnosi i na publikaciju `Gradovi i opštine` gdje je sve to raščlanjeno - rekao je Komić.

Prema njegovim riječima, za sve one koji žele da "na brzinu" saznaju što više o Republici Srpskoj napravljena je treća publikacija pod nazivom "Ovo je Republika Srpska".

- Nadamo se da ćemo na ovaj način zaokružiti jedan ciklus u kome ćemo objektivno i na ažuran način predstaviti ono što se dešava u Srpskoj u formi brojeva - rekao je Komić.

Komić je naveo da su u tim izdanjima objedinjeni podaci o privredi, stanovništvu, životnom standardu, kulturi i da je to, kako je ocijenio, izuzetno štivo za sve kojima su potrebni podaci o Srpskoj.