latinica  ћирилица
24/10/2019 |  18:32 ⇒ 18:35 | Autor: SRNA

Švajcarski institut potvrdio sumnje u kredibilitet tužioca Hodže

Srpska lista saopštila je da činjenice iz najnovijeg izvještaja nezavisnog instituta iz Švajcarske dovode u pitanje kredibilitet specijalnog prištinskog tužioca Sulje Hodže i potvrđuju sumnju svih Srba na Kosmetu da on ne primjenjuje zakon, već bez dokaza progoni Srbe.
Lozana (Foto: Wikipedia/Bernard Gagnon) -
Lozana (Foto: Wikipedia/Bernard Gagnon)

U saopštenju se navodi da je Institut za sudsku medicinu iz Lozane utvrdio da se pripadnik radikalnog pokreta "Samoopredjeljenja" Astrit Dehari iz Prizrena nije ubio 5. novembra 2016. godine, kako je u izvještaju naveo Hodža, već je ubijen.

Iz Srpske liste ističu da je Hodža, koji vodi istragu i o ubistvu predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, istragu o okolnostima smrti Deharija zatvorio, uz konstataciju da nema dokaza da je ubijen iako je porodica tvrdila da jeste.

U saopštenju napominju da izvještaj nezavisnog instituta iz Švajcarske potvrđuje sumnje koje je Srpska lista u više navrata iznosila da Hodža radi na progonu uglednih Srba na Kosovu i Metohiji, i to bez ikakvih dokaza.

- Izvještaj instituta iz Švajcarske koji je danas objavljen iznio je na svjetlo dana činjenice koje najdirektnije dovode u pitanje kredibilitet, profesionalnost i zakonitost rada Sulje Hodže, srpskoj javnosti poznatog po tome da bez dokaza proganja i optužuje Srbe - navodi se u saopštenju.