latinica  ћирилица
11/11/2019 |  15:22 ⇒ 17:25 | Autor: srpskainfo.com

Žunić uputio poziv klubovima poslanika SDS i PDP

Igor Žunić, predsjednik Kluba poslanika SNSD, uputio je poziv klubovima poslanika SDS i PDP da na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, koja je počela danas, dostave dodatak Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske.
Igor Žunić  (Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Igor Žunić (Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Ovo je inače jedina tačka dnevnog reda, a Informacija, koja se našla pred poslanicima i o kojoj je uvodno izlaganje imao srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik, zajednički je prijedlog stranaka vladajuće većine.

– Pozivam vas da dostavite dodatak Informaciji koja je na dnevnom redu, a koji će biti vezan za izlaganje vaših političkih lidera u svom obraćanju i da njihovi govori budu sastavni dio Informacije, što ćemo podržati – napisao je Žunić.

Dodao je kako se nada da će "u interesu zajedničkih stavova po ovom veoma značajnom pitanju prihvatiti inicijativu i na kraju, zajedno sa predlagačima, podržati Informaciju".

– Spremni smo i da zajedno sa vama koncipiramo zaključke vezane za ovu informaciju, koju ćemo zajedno usvojiti – stoji na kraju pisma upućenom klubovima poslanika SDS i PDP.

Podsjećamo, Dodik je, nakon dvoipočasovne rasprave, danas ponudio opoziciji da u Informaciju za posebnu sjednicu Narodne skupštine ugradi sve što misli da nedostaje, uključujuči i današnje obraćanje Mirka Šarovića, Branislava Borenovića, kao i drugih lidera, Nenada Stevandića i Petra Đokića.