latinica  ћирилица
27/11/2019 |  12:17 ⇒ 12:42 | Autor: SRNA

"Vlatko Stefanovski trio" zatvorio džez festival u Banjaluci (FOTO)

Koncertom sastava "Vlatko Stefanovski trio" u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci završen je Drugi festival džez muzike "Intim džez fest".
Vlatko Stefanovski trio, Kulturni centar Banski dvor - Foto: SRNA
Vlatko Stefanovski trio, Kulturni centar Banski dvorFoto: SRNA

Stefanovski je, zajedno sa svojim sastavom, publici u prepunoj koncertnoj dvorani sinoć još jednom pokazao svoju gitarsku virtuoznost, saopšteno je iz Banskog dvora.

- Svirali smo ono što obično sviramo, s tim što smo dali sebi malo više prostora za slobodne forme i improvizacije, jer je ovo ipak džez festival - rekao je Stefanovski i izrazio zadovoljstvo što su učestvovali na ovom festivalu.

On je istakao da je Banski dvor izvanredna dvorana i da vjeruje da su je ispunili dobrim zvukom i vibracijama.

Stefanovski je dodao da mu je posebno drago što su momci koji sviraju s njim prvi put u Banjaluci, gdje se on uvijek osjeća dobrodošlo.

Sa Stefanovskim su scenu dijelili njegov sin Јan Stefanovski, koji je svirao bubnjeve, te Ivan Kukić, koji je svirao bas.

Drugi festival džez muzike "Intim džez fest" konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvatao je koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika, kao što su Bojan Zulfikarpašižć i Vasil Hadžimanov, "Kombajne kvartet", "Vlada Maričić kvartet" i "Vlatko Stefanovski trio".

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banjaluka.