latinica  ћирилица
27/11/2019 |  13:56 ⇒ 13:56 | Autor: Blic

Vujović dobio otkaz u Sloveniji

Veselin Vujović sklonjen je poslije četiri godine na klupi "Zmajčeka".
Veselin Vujović - Foto: blic.rs
Veselin VujovićFoto: blic.rs

Legendarni jugoslovenski reprezentativac Veselin Vujović sijenjen je sa mjesta selektora rukometne selekcije Slovenije samo mjesec i po dana pre Evropskog prvenstva.

Vujoviću je uručen otkaz nakon što se nekoliko igrača pobunilo da neće igrati na EP ukoliko ostane selektor.

- Upravni odbor Rukometnog saveza Slovenije na današnjoj sjednici jednoglasno je odlučio da raskine ugovor o saradnji sa Vujovićem, koji je na klupi naše selekcije bio od maja 2015. godine. Nakon više od četiri godine odlične saradnje, zasićenost unutar nacionalnog tima nedavno je počela da uzima maha, što bi moglo da znači značajno ograničenje i preveliki rizik za predstojeće prvenstvo - navodi se u saopštenju RS Slovenije.

Vujović je u izjavi za makedonski G-sport poručio da je razlog njegov tajmaut u kojem je jednom igraču rekao "umri bre".

- Mislim da je to zbog onoga što se dogodilo na minutu odmora na utakmici PPD Zagreba. To je dovelo do pobune drugih igrača. Doveli su me zbog mog kartaktera, a sada i sklonili - rekao je Vujović.

Slovenija je pod vođstvom aktuelnog trenera Zagreba osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prventsvu 2017. godine u Francuskoj, uz šesto mesto na Olimpijskim igrama u Riju (2016) i osmo na EP u Hrvatsko (2018), dok se nije plasirana na ovogodišnje SP.

Njegov nasljednik biće poznat do sredine decembra, naveli su iz RS Slovenije.

Slovenački rukometaši na EP se nalaze u C grupi zajedno sa Švedskom, Poljskom i Švajcarskom.