latinica  ћирилица
27/11/2019 |  19:25 ⇒ 28/11/2019 | 00:51 | Autor: RTRS

Poziv turistima da novogodišnje praznike provedu u Banjaluci (FOTO)

Saradnja Banjaluke, Beograda i Novog Sada potvrđena je na sastanku tri gradonačelnika, u Beogradu. Uz ovo i poziv turistima iz regiona da novogodišnje praznike provedu u Banjaluci.

Građani Srpske i Srbije povezani su neraskidivim vezama. Kako saradnju unaprijediti razgovarali su gradonačelnici tri grada.

- U ovoj godini svi imamo značajno veće budžete i to je doprinos veliki sa jedne strane Republike Srbije, a s druge strane Republike Srpske. Nikad budžeti nisu bili veći, ali smo obratili pažnju da građani Novog Sada, Beograda i Banjaluke treba da osjete to - kaže Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Za Banjaluku je ovo bila dobra razvojna godina. Realizovano je niz infrastrukturnih i drugih projekata, a za njihovo sprovođenje saradnja je dragocjena.

- Novi Sad je evropska prestonica mladih i evropska prestonica kulture, pomagao je Banjaluci u kandidaturi za evropsku prestonicu kulture i očekujemo da naredni sastanak bude u Novom Sadu iza Nove godine sa ovom tematikom. Banjaluka nudi teme koje se tiču ekonomije i investicija, a istovremeno pružamo podršku Beogradu na kandidaturi za zelenu prestonicu - rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada istakao je da je zajednički zaključak sva tri gradonačelnika da pored velikih infrastrukturnih projekata, priče o snažnijoj ekonomiji, nastoje da pokažu brigu o građanima.

Posjeta Beogradu bila je prilika da banjalučki gradonačelnik pozove turiste da novogodišnje praznike provedu u gradu na Vrbasu, uz koncerte Marije Šerifović, Crvene jabuke, Јelene Tomašević i Aleksandre Prijović.

- Na Trgu u Banjaluci ove godine naši sjajni izvođači, regionalne zvijezde potrudiće se da naprave vrhunski ugođaj, pošto su tradicionalno gosti u Banjaluci ljudi iz nekoliko susjednih država. Mi smo u središtu regiona - naveo je gradonačelnik Banjaluke.

Zadovoljni su što će radost praznika podijeliti s Banjalučanima, Јelena Tomašević, Aleksandra Prijović i Dražen Žerić Žera pozvali su turiste iz regiona da im se pridruže.