latinica  ћирилица
21/12/2019 |  15:51 ⇒ 15:56 | Autor: B92

Đoković pobijedio Hačanova na egzibiciji u Abu Dabiju

Drugi teniser svijeta Novak Đoković osvojio je treće mjesto na egzibiciji "Mubadala svjetski teniski šampionat" u Abu Dabiju.

On je u direktnom duelu za treću poziciju pobijedio Rusa Karena Hačanova sa 7:5, 6:3 i tako pokazao da mu je forma uoči starta sezone u laganom usponu.

Đoković je u subotu poražen od Stefanosa Cicipasa sa 3:6, 7:6 (4), 6:4, dok je od Hačanova bio bolji prvi igrač svijeta, Španac Rafael Nadal, 6:1, 6:3

Ovo je bio četvrti meč između Đokovića i Hačanova, Srbin sada u pobjedama vodi sa 3:1.

Utisak je da je Đoković protiv Hačanova odigrao znanto bolje nego u prethodnom duelu sa Cicipasom kada je bilo dosta oscilacija u njegovoj igri.

Đoković je poslije tog meča priznao kako se osjetila pauza između dvije sezone i da je tek nedavno počeo sa ozbiljnijim radom, ali i da je zadovoljan kako je igrao.

Sudeći po ovom meču, može biti još zadovoljniji jer je svakako napravio korak ka, kratko je rekao, krajnjem cilju, da bude u top formi na Australijan Openu.

Meč između dva tenisera trajao je ukupno 68. minuta.

Naredni zadatak Đoković će imati na ATP kupu u Brizbejnu gdje će predvoditi srpki tim, a posle toga je najavio i da će igrati na turniru Serije ATP 250 u Adelejdu.

Inače, za titulu na egzibiciji u Abu Dabiju od 16 časova igraće Rafael Nadal i Stefanos Cicipas.