latinica  ћирилица
09/01/2020 |  15:54 | Autor: Blic

Kirjos odveo Australiju u polufinale ATP kupa! (VIDEO)

Teniska reprezentacija Australije prvi je polufinalista ATP kupa koji se i igra u toj zemlji.

Nik Kirjos je pokazao koliki potencijal ima kada se posveti "bijelom sportu", a ne drugim stvarima, mada je i sam poslije nestvarno izvojevanog trijumfa od 2:1 nad Velikom Britanijom priznao da "luđi taj-brejk u životu nije odigrao". A i, zaista, bila je to istinska drama.

Nakon što je Kirjos doveo "kengure" u vođstvo pobijedivši Kamerona Norija sa 6:2, 6:2, rezultat je poravnao Danijel Evans koji je kao 42. igrač sveta iznenadio 18. sa ATP liste, Aleksa de Minaura - 7:6(4), 4:6, 7:6(2). Postalo je tada jasno da će o prvom polufinalisti odlučivati dublovi, pa su na teren izašli Kirjos i De Minaur sa jedne strane, odnosno odmorni DŽejmi Marej i DŽo Salisburi sa druge.

I, do konačnih 6:3, 3:6, 18:16 za Australijance zaista se stiglo poslije nevjerovatne završnice.

Kako drugačije i opisati činjenicu da su Britanci imali prvi meč loptu (na 9:8), potom domaćini (na 10:9 za njih), zatim opet njihovi suparnici iz Evrope, pa tri puta u nizu "kenguri", a onda - dva put zaredom reprezentativci Velike Britanije? Na kraju, poslije 16:15 za rivale, Nik Kirjos i Aleks de Minaur su "vezali" tri poena u nizu i trijumfom prošli dalje.