latinica  ћирилица
09/01/2020 |  16:11 | Autor: RTS

Rusija pobijedila Argentinu i sada čeka Srbiju ili Kanadu

Teniska reprezentacija Rusije plasirala se u polufinale ATP kupa već poslije dva meča sa Argentinom. Rusi su dobili oba singla protiv "gaučosa" i opravdali ulogu favorita, pa sada čekaju pobjednika susreta Srbija – Kanada.
Danil Medvedev - Foto: getty
Danil MedvedevFoto: getty

Prvi bod "zbornaji" donio je Karen Hačanov, koji je u dva seta savladao Gvida Pelju – 6:2, 7:6 (7-4).

Potom je na teren izašao Danil Medvedev, koji je imao mnogo više problema protiv Dijega Švarcmana, ali je na kraju izvojevao trijumf.

Peti teniser planete izgubio je drugi set, da bi u trećem bio koncentrisaniji i ostvario trijumf, rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

Rusi su drugi polufinalisti poslije Australije, a u borbi za finale sastaće se sa pobjednikom duela Srbija – Kanada. Ukoliko to bude srpska selekcije, biće repriza četvrtfinala nedavno završenog Dejvis kupa, koji je pripao Rusiji.

Australija je u dramatičnom meču eliminisala Veliku Britaniju 2-1 u pobjedama, a odlučujući bod donijeli su Nik Kirjos i Aleks de Minor u dublu. Oni će igrati sa boljim iz okršaja Španije i Belgije.

Duel Srbije i Kanade počinje u ponoć, kada će se sastati Dušan Lajović i Feliks Ože-Alijasim, poslije kojih će na teren Novak Đoković i Denis Šapovalov.

Završnica ATP kupa igra se u Sidneju, a nagradni fond turnira je 15 miliona dolara.