latinica  ћирилица
22/01/2020 |  14:06 ⇒ 14:11 | Autor: TANЈUG

Sanogo: Želim titulu i da nastavim da pobjeđujem Partizan

Novi fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo rekao je danas na promociji da je na Marakanu došao kako bi osvajao trofeje i da mu je želja da pobijedi Partizan u "vječitom derbiju".
Seku Sanogo (Foto: FK Crvena zvezda) -
Seku Sanogo (Foto: FK Crvena zvezda)

- Srećan sam što sam ovdje. Nadam se da ćemo uraditi dosta lijepih stvari, kao i da ostvarimo pobjedu u derbiju što je najveća utakmica u Srbiji. Imao sam prilike da igram protiv Partizana, pobijedio sam ih kada sam igrao u Јang Bojsu i nadam se da će se tako nastaviti i u Zvezdi. Mislim da je prioritet, pored osvajajnja titule i plasman u Ligu šampiona - rekao je Sanogo na promociji u Medija centru na stadionu "Rajko Mitić".

Sanogo će narednih godinu dana u Crvenoj zvezdi igrati kao pozajmljeni igrač saudijskog Al Itihada, a zadužio je dres sa brojem 35, koji je u Zvezdi nekada nosio Segundo Kastiljo.

- Velika mi je čast da preuzmem broj tog igrača. Nadam se da ću igrati na istom nivou, ako ne i bolje. Za mene je 35 značajan broj, jer je zapravo pet moj srećan broj i nadam se da će mi pomoći da uradim lijepe stvari. Nadam se da ću opravdati to što sam uzeo Kastiljov broj - izjavio je Sanogo.

Sportski direktor Mitar Mrkela izjavio je da je vezni fudbaler iz Obale Slonovače profil igrača kakvog je želio trener crveno-bijelih Dejan Stanković.

- Dugo je igrao u Švajcarskoj u klubovima poput Tuna, Lozane, a najbolje partije pružio je u Јang Bojsu u kojem je proveo pet godina. Tamo je u sezoni 2018/19 igrao i Ligu šampiona. Sanogo je profil igrača kakav smo dugo tražili. Očekujem da da od njega dobijemo snagu, skok igru na sredini terena, agresivnost, a posebno mirnoću u igri i dobar pas. Nadam se da će se brzo adaptirati i spremiti, pošto kasni sa pripremama 15 dana u odnosu na naše igrače. Vjerujem i da će pružiti odlične partije u Crvenoj zvezdi - rekao je Mrkela.