latinica  ћирилица
15/02/2020 |  22:57 ⇒ 23:07 | Autor: B92

Partizan nadigrao FMP i zakazao finale sa Zvezdom! (FOTO)

Košarkaši Partizana savladali su FMP sa 85:77 u drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća.
Partizan - FMP-a -
Partizan - FMP-a

Izabranici Andree Trinkijerija utakmicu su prelomili u trećoj i početkom četvrte četvrtine kada su prvi put uspjeli da dođe do dvocifrene prednosti.

Partizan će u velikom finalu igrati protiv Crvene zvezde koja je poslije drame pobijedila Mega Bemaks.

Finale je na programu u nedjelju od 21.00.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Rašon Tomas sa 13 poena, a pratili su ga Јaramaz i Volden sa 11, odnosno Zagorac, Birčević i Pejdž sa deset poena.

FMP je predvodio Kuzmić sa 13 poena, Čović je ubacio 12, dok je Rit meč završio sa 10.

Ekipe su u meč ušle raspoložene i od starta smo gledali dobru košarku. Partizan je uspio da serijom dođe do +8 (18:10), međutim nije nastavio u istom ritmu.

FMP je uspio da se vrati i da na kratku pauzu ode sa samo dva poena zaostatka. Najveće zasluge za to idu Stefanu Potu koji je na isteku četvrtine pogodio šut sa pola terena (24:22).

Tim iz Železnika bolje je ušao u drugu četvrtinu. Crno-bijeli su se mučili u napadu i izabranici Vladimira Јovanovića su to i iskoritili.

Filip Čović se razigrao i pod njegovim vođstvom FMP je uspeio da dođe do maksimalnih +5 (36:41). Mlada ekipa uspjela je da zadrži prednost i da na poluvrijeme ode sa rezultatom, 40:45.

Partizan nije izgledao dobro, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj su postigli 16 poena, a primili 23. U poređenju, crno-bijeli su imali svega osam asistencija u prvih 20 minuta, dok je FMP imao 14.