latinica  ћирилица
29/02/2020 |  13:25 ⇒ 13:58 | Autor: SRNA

Banjaluka: Oko 850 karatista na turniru Srpska open 2020 (FOTO)

U Banjaluci se održava Međunarodni karate turnir -Srpska open 2020 u katama i u borbama na kojem učestvuje oko 850 sportista iz zemalja regiona, Švedske i Austrije.
Banjaluka: Međunarodni karate turnir - Foto: SRNA
Banjaluka: Međunarodni karate turnirFoto: SRNA

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske će nastaviti da podržava ovaj međunarodni turnir, koji će sigurno postati tradicionalan, rekao je v.d. pomoćnika resornog ministra Mario Đuran. 

- Broj takmičara na ovom turniru je dokaz da karate već dugo ima tradiciju u Republici Srpskoj i vrhunsku međunarodnu saradnju - istakao je on.

Potpredsjednik Balkanske karate federacije Siniša Gatarić rekao je da Karate savez Republike Srpske prvi put u Banjaluci organizuju manifestaciju "Srpska open 2020"godine, čiji je cilj promocija sporta, mladosti, Banjaluke, Republike Srpske i BiH.

Foto: Srna

- Cilj takmičenja je da se izvrši određena selekcija i provjera naših takmičara za predstojeća međunarodna takmičenja -istakao je Gatarić, koji je i član Upravnog odbora Karate saveza Republike Srpske.

Predsjednik Karate saveza Republike Srpske Miroljub Kremenović naveo je da će ovaj turnir biti tradicionalan u Republici Srpskoj da bi sportisti mogli da pokažu kvalitet kako u borbama, tako i u katama.

- Ovo je i izborni turnir za svu djecu u BiH za odlazak 7. marta u Beograd na Balkansko prvenstvo za seniore, dok će za dva mjeseca u Srbiji biti održano dječije prvenstvo u karateu - pojasnio je Kremenović.