latinica  ћирилица
29/02/2020 |  20:59 ⇒ 21:33 | Autor: SRNA

Јedinstvo Srba garant opstanka (FOTO)

Srbi su mnogo jači kada su ujedinjeni, a garant njihovog opstanka je kultura jer prelazi sve granice i nema pasoša koji je može zaustaviti, poručeno je sa tribine Ujedinjene Srpske "Buđenje srpskog jedinstva".
Trebinje - Tribina Ujedinjene Srpske - Foto: SRNA
Trebinje - Tribina Ujedinjene SrpskeFoto: SRNA

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je novinarima da je jedinstvo jedini spas i pravi put za srpski narod.

- Za srpsku kulturu i srpski narod koji temelji i baštini vrijednosti stare više od 1.000 godina ne postoji granice i nema toga pasoša koji može da blokira naše zajedništvo i našu kulturu - naveo je Stevandić.

On je istakao da se večerašnja tribina, na kojoj se demonstrira zajedništvo, održava prvi put i da su tu prisutni i predstavnici političkog života iz Srbije i Crne Gore.

- Nama je ovo ponos i to ćemo da nastavimo i pokažemo kada smo zajedno mnogo smo jači i bolji i možemo da računamo jedni na druge - istakao je Stevandić.

Tribina u Trebinju (Foto: RTRS)

Na tribini, na kojoj se govorilo o aktuelnim događajima i odnosu prema srpskom narodu u Republici Srpskoj, BiH i Crnoj Gori, osim predstavnika Ujedinjene Srpske građanima u trebinjskom Kulturnom centru su se obratili potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Veroljub Arsić i predsjednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Milutin Đukanović.

Đukanović je istakao da je ponosan što je večeras sa Srbima iz Republike Srpske i Srbije, te da sam naziv tribine najbolje govori o procesima koji se trenutno dešavaju u srpskom narodu.

- Mi želimo da ovakvih susreta bude što više, da sljedeći put budemo domaćini mi, Srbi iz Crne Gore - naveo je Đukanović.

Prema riječima Arsića, Srbija poručuje da niko nema pravo da zabrani da se Srbi u regionu udružuju, razmjenjuju iskustva i pomažu jedni drugima.

- Ovo je jedan skup koji daje podršku miru u regionu i želju da srpski narod učestvuje i pomaže njegovom razvoju, kao i da očuva svoje jedinstvo - rekao je Arsić.