latinica  ћирилица
10/04/2020 |  17:14 | Autor: SRNA

Tuzla: Policija intervenisala zbog lica koja su kršila karantin

Pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona intervenisali su u karantinu hotelu "Tuzla", gdje su zatekli određen broj lica koja su hodala hodnicima i nisu poštovala mjere izolacije s ciljem zaštite od širenja virisa korona, rekla je Srni portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Amra Kapidžić.
Tuzla - Foto: SRNA
TuzlaFoto: SRNA

Ona je dodala da su policijski službenici angažovani 24 časa na obezbjeđenju objekta, u kojem se nalazi karantin za lica koja su doputovala iz inostranstva u BiH, kako ne bi došlo do neovlaštenog izlaska i ulaska iz karantina.

Kapidžićeva je podsjetila da su naredbom federalnog Ministarstva zdravlja četiri sprata tuzlanskog hotela određena kao karantin.

- Policija je sinoć oko 22.00 časa čula buku iz dijela hotela koji je određen za karantin, nakon čega su obukli zaštitna odijela i zatekli određen broj lica koja nisu poštovala mjere izolacije, jer su hodali hodnicima i nisu se pridržavali mjera i propisa koja su na snazi -  rekla je Kapidžićeva.

Ona je navela je ovim licima naređeno da se vrate u prostorije, a o svemu je obaviješten Krizni štab za vanredne situacije i Civilna zaštita Tuzla, kao i svi nadležni organi Federacije BiH i BiH radi preduzimanja potrebnih mjera.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zoran Јovanović rekao je da se, uprkos naporima da se grupi građana obezbijede svi potrebni uslovi za boravak u karantinu, dogodio incident jer su korisnici prekršili pravila, razvalili nekoliko vrata i napustili sobe, prenijeli su federalni mediji.

Јovanović je dodao da su ova lica, a riječ je o studentima, prekršili socijalnu distancu i pravila karantina, čime su počinili krivično djelo.