latinica  ћирилица
16/07/2020 |  12:11 | Autor: SRNA

Јoš 39 zaraženih u srpskim sredinama na Kosmetu

U sredinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji registrovano je 39 novozaraženih virusom korona, rekao je danas epidemiolog Aleksandar Antonijević.

- U Kosovskoj Mitrovici od juče je zabeleženo 13 slučajeva zaraze, po pet u Leposaviću i Zubinom Potoku i četiri u Zvečanu, dok je u srpskim sredinama južno od Ibra registrovano novih 12 slučajeva kovida-19 - naveo je Antonijević.

U zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji i centralnoj Srbiji smješteno je 91 lice iz srpskih sredina kod kojeg je PCR test bio pozitivan.

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovana su 82 lica, u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu smještena su tri pacijenta, u Kliničkom centru Kragujevac dvoje, a u Kliničkom centru u Nišu četiri lica, dok je u kućnoj izolaciji 229 lica.

- Povećan je broj zdravstvenih radnika koji su oboleli od kovida-19. U ovom drugom talasu imamo šestoro izlečenih i četvoro preminulih - istakao je Antonijević.

Prema posljednjim informacijama iz Kliničko-bolničkog centra Priština sa izmještenim sjedištme u Gračanici, zaraženo je sedam zdravstvenih radnika, od kojih je četvoro smješteno u Klinički centar u Nišu, dok se troje nalazi u bolnici u Lapljem Selu.