latinica  ћирилица
12/08/2020 |  12:13 | Autor: SRNA

Petoro novozaraženih u srpskim sredinama na Kosmetu

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji virusom korona zaraženo je još pet osoba, a preminuo je muškarac iz Zvečana, rekla je epidemiolog u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Desanka Novaković.
Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica (foto: kbckm.rs) -
Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica (foto: kbckm.rs)

- Od 35 testiranih uzoraka na virus korona na sjeveru Kosova pet je pozitivno, od čega su dva novozaražena iz Kosovske Mitrovice, te po jedan iz Zvečana, Leposavića i Štrpca - rekla je Novakovićeva na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je navela da je aktivno 476 slučajeva, dok su tokom prethodna dva dana na sjeveru Kosova izliječena dva pacijenta zaražena virusom korona iz Kosovske Mitrovice i Leposavića.

Ona je navela da se 405 pacijenata nalazi u kućnoj izolaciji, 63 su na bolničkom liječenju u Kosovskoj Mitrovica, troje u Kliničkom centru Niš, te po jedan u Kliničko bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu i Kliničkom centru Kragujevac.

Od početka pandemije testirano je 3.991 lice od čega je kod 904 potvrđeno prisustvo virusa korona. Od početka epidemije izliječeno je 393 osoba, dok je od posljedica virusa korona preminulo 35.