latinica  ћирилица
15/10/2020 |  15:08 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Ćurić: Brojni programi zbrinjavanja boračkih kategorija

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je, zahvaljujući prethodnom gradonačelniku Luki Petroviću, u protekle četiri godine zaposleno više od 85 odsto članova porodica boračkih kategorija, koji su bili na spisku za prioritetno zapošljavanje u tom gradu.
Mirko Ćurić - Foto: RTRS
Mirko ĆurićFoto: RTRS

Ćurić je istakao da je opredjeljenje Gradske uprave da boračke kategorije imaju prioritet u odnosu na ostale, te istakao da se rješavanje problema boračkih kategorija mora raditi sistemski.

- Upravo je ova gradska administracija počela sa rješavanjem ovih problema. Mi smo u stalnoj komunikaciji sa članovima ovih kategorija i nastojimo da pomognemo na razne načine. Argumenti su na našoj strani, mi smo prvi pokrenuli programe kao što smo novčano pomogli više od 560 supruga umrlih boraca, ukupne vrijednosti 186.000 KM - izjavio je Ćurić na konferenciji za novinare.

On je naveo da će ovaj program pomoći biti nastavljen i u narednom periodu, dodavši da je za djecu poginulih boraca obezbijeđen pripravnički staž.

- Pokrenuli smo i program obnove stambenih objekata roditelja poginulih boraca i mnoge druge, ali moramo biti svjesni epidemije virusa korona i naših ograničenja kada je riječ o novčanim sredstvima - dodao je Ćurić.

Predstavnici Gradske boračke organizacije Trebinja danas su na konferenciji za novinare iznijeli zahtjeve koji se tiču rješavanja položaja boračkih kategorija, prije svega zapošljavanja djece poginulih boraca i demobilisanih boraca.

Oni su izrazili nezadovoljstvo zbog toga što predstavnici grada nisu ispoštovali dogovor koji je ljetos postignut na zajedničkom sastanku, navodeći da do nastavka dogovorenih razgovora nikada nije došlo.