latinica  ћирилица
15/10/2020 |  20:04 ⇒ 20:07 | Autor: SRNA

Vulin: Republika Srpska - jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da je Republika Srpska jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- U svim našim dokumentima, od strategije nacionalne odbrane, do odgovarajućih skupštinskih odluka, kaže se da je očuvanje Republike Srpske i njen razvoj jedan od prioriteta Republike Srbije i obaveza svih njenih organa - rekao je Vulin novinarima u Istočnom Novom Sarajevu.

Vulin je nakon otvaranja Trga Republike Srbije istakao da Srbija, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ne zaboravlja Srbe gdje god da oni žive.

- Ovo je način da se pokaže svim građanima Republike Srpske koliko Srbija brine, koliko hoće i želi da život svim građanima Srpske učini boljim, kvalitetnijim i lakšim - naglasio je Vulin.

Prema njegovim riječima, Vučić, uvijek kada donosi ključne i važne odluke po sudbinu srpskog naroda, posebno vodi računa kako će se one odnositi prema svim Srbima, bez obzira gdje oni žive, a posebno prema Republici Srpskoj.

- Beskrajno sam ponosan što kao izaslanik predsjednika Srbije mogu da podijelim radost sa građanima Istočnog Novog Sarajeva, što na Trgu Republike Srbije mogu da vidim sve ove divne ljude i da im još jednom kažem da će Srbija uvije misliti, čuvati i braniti svoju Republiku Srpsku - poručio je Vulin.

U opštini Istočno Novo Sarajevo, u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vulina i načelnika opštine Ljubiše Ćosića, večeras je svečano otvoren novoizgrađeni Trg Republike Srbije, u čiju izgradnju je uloženo 1.985.000 KM.