latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:19 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

SNSD ostao najjača politička partija u Srpskoj (VIDEO)

SNSD je zadovoljan postignutim rezultatima na lokalnim izborima, poručio je predsjednik ove stranke Milorad Dodik. Kaže da će SNSD, kada rezultati budu konačni, imati 45 načelnika opština. Do sada ih je imao 40. I u Ujedinjenoj Srpskoj i Socijalističkoj partiji ističu da su zadovoljni prvim rezultatima nakon izbornog dana.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kaže da je SNSD na lokalnim izborima u Srpskoj ostvario dobar rezultat. Vjeruje da će nakon konačnih rezultata SNSD imati 45 načelnika opština.

- Kad tome dodamo još nekoliko koalicionih opština koje je dobila Ujedinjena Srpska i Demos, to govori o 48 opština od 63 je preuzela ova koalicija, od čega je dominantnu ulogu preuzeo SNSD - naglasio je Dodik.

Kaže da je iznenađen porazom u Bileći jer je SNSD tamo imao dobrog kandidata, ali da je generalno zadovoljan ostvarenim rezultatima u Hercegovini.

- Pobijediti u Trebinju, Nevesinju, Gacku je svakako velika stvar za našu političku partiju. Pobijediti u Foči, Višegradu, to je ta izborna jedinica o kojoj govorim, i u Rudom, i svakako su to dobri rezultati - dodao je Dodik.

U Ujedinjenoj Srpskoj kažu da su prezadovoljni rezultatima izbora, jer su stranka koja je zabilježila najveći rast. Zadovoljni su i činjenicom da će imati dva načelnika opština – u Stanarima i Bratuncu.

- Ujedinjena Srpska je sa novom snagom od oko 70 odbornika, koja je 400 puta veća, sa 2 načelnika partija sa najvećim, pojedinačnim i kolektivnim rastom u BiH - poručio je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Socijalistička partija je zadovoljna nakon izbornog dana, jer kako kažu, ostvarili su rezultat koji će biti na nivou prethodnih lokalnih izbora, kada je riječ o odbornicima u skupštinama opština i gradova.

- To znači da ćemo ukupno imati negdje oko 91 odbornika, imajući u vidu da će to biti 88 odbornika u Republici Srpskoj, a 3 u opštinama Federacije BiH - naglasio je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

On je dodao da trenutno kandidat Socijalističke partije za načelnika opštine Pelagićevo, Simo Stakić vodi, ali smatra da neće zadržati prednost nakon što poštom pristignu glasovi iz inostranstva.