latinica  ћирилица
19/02/2021 |  14:25 ⇒ 14:25 | Autor: SRNA

Јujić: Pohvale za rukovodstvo opštine Јezero

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić rekla je danas da se u opštini Јezero svojski bore da raznim projektima svoju lokalnu zajednicu podignu na viši nivo.
Senka Јujić - Foto: RTRS
Senka ЈujićFoto: RTRS

- Moram da ih pohvalim jer ovo je jedna izrazito nerazvijena jedinica lokalne samouprave i ne čekaju da im dođu sredstva, nego se svojski bore raznim projektima da svoju lokalnu zajednicu podignu na višu nivo - rekla je Јujićeva nakon posjete opštini Јezero.

Ona je naglasila da sa aspekta njihove nadležnosti pohvaljuje matičnu službu.

- Moram da istaknem da su uradili veliki posao jer je kod njih verifikacija stopostotna, a to znači da su izvršili unos podataka u prvu matičnu knjigu - objasnila je Јujićeva.

Načelnica opštine Јezero Snežana Ružičić zahvalila je Јujićevoj za posjetu budući da je, kako kaže, važno da čuje njihove potrebe i probleme, kao i ono što su do sada uradili.

- Ima uvijek teškoća, neka redovna davanja i primanja nam kasne jer nema likvidnosti budžeta zbog toga što sam dolaskom na mjesto načelnika preuzela teško stanje, ali i to polako rješavamo - rekla je Ružičićeva.

Ona je naglasila da se bore da realizuju mnoge projekte, kao i za neke prilive koji im trebaju.

- Nadamo se ubrzo realizaciji dobijanja koncesija od koncesionara Tropik i ribnjaka Јanj i to će biti ozbiljan priliv opštini. Očekujemo i jedan sudski spor da bude na korist opštini, a to su naknade za potopljena zemljišta - navela je Ružičićeva.

Јujićeva je danas posjetila i opštinu Šipovo, gdje je razgovarala sa načelnikom opštine Milanom Kovačem.

Kovač je rekao Srni da su sa Јujićevom razgovarali o funkcionisanju lokalne uprave i samouprave, o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te o projektima koje raspisuje Ministarstvo uprave i samouprave Republike Srpske.