latinica  ћирилица
14/04/2021 |  07:52 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Nastavlja se vakcinacija starijih od 65 godina

U Republici Srpskoj nastavlja se vakcinacija građana starijih od 65 godina.
Vakcinacija protiv korone (Foto: FB/Ministarstvo zdravlja Srpske) -
Vakcinacija protiv korone (Foto: FB/Ministarstvo zdravlja Srpske)

U Prnjavoru će danas biti vakcinisano 40 lica starijih od 65 godina.

U prnjavorskom Domu zdravlja u toku je revakcinacija drugom dozom vakcine Sputnjik za lica starija od 65 godina kao i korisnika domova za njegu starih osoba i zaposlenih u ovim ustanovama.

Vakcinacija starijih biće nastavljena i u Zvorniku. Prema planu, u zvorničkom Domu zdravlja biće vakcinisano 50 prijavljenih za imunizaciju.

I Kozarska Dubica danas nastavlja imunizaciju stanovništva starijeg od 65 godina i revakcinaciju lica koja su dobila prvu dozu, rečeno je u Domu zdravlja "Kozma i Damjan".

Direktor Doma zdravlja Vlado Karagić rekao je da je u ponedjeljak stiglo novih 100 vakcina, koje su raspoređene kod pet timova porodične medicine, tako da se danas nastavlja imunizacija.

U Domu zdravlja Novi Grad biće vakcinisano 120 osoba starijih od 65 godina kineskom vakcinom Sinovak.

Šefica epidemiološke službe Irena Odžić rekla je da će početkom naredne sedmice biti vakcinisano još 20 građana vakcinom Astra Zeneka.

U Domu zdravlja Srebrenica takođe će biti nastavljeno vakcinisanje stanovništva starijeg od 65 godina. Planirana je vakcinacija 40 lica vakcinom Astra Zeneka.

Danas će u Istočnom Sarajevu drugu dozu vakcine protiv virusa korona primiti medicinsko osoblje Doma zdravlja i pojedini medicinari iz privatnih ustanova.

Koordinator tima za sprovođenje procesa vakcinacije u Domu zdravlja Danko Vasiljević precizirao je da će biti revakcinisano ukupno 55 zdravstvenih radnika ove zdravstvene ustanovi i pojedinih iz privatnih ustanova.

On je napomenuo da su oni vakcinisani prije tri sedmice vakcinom Sputnjik.

RTRS/SRNA