latinica  ћирилица
03/05/2021 |  11:11 ⇒ 11:30 | Autor: SRNA

Dodik: Sloboda medija podrazumijeva i profesionalnost

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 3. maj - Međunarodni dan slobode medija, naglasivši značaj medija u svakodnevnom životu, a posebno u vanrednim okolnostima kao što je ova danas kada se cijeli svijet više od godinu dana bori sa pandemijom virusa korona.
Milorad Dodik - Foto: Twitter
Milorad DodikFoto: Twitter

Dodik je naglasio da ovaj datum podsjeća na činjenicu koliko je važna uloga medija u savremenom svijetu, naglasivši da sloboda medija predstavljaju temelj demokratije, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Takođe, sloboda medija podrazumijeva i profesionalnost, jer samo profesionalan rad i profesionalno novinarstvo može imati podršku društva - istakao je Dodik.

On je izrazio zahvalnost novinarima i svim medijima koji prate aktuelna dešavanja, te pravovremeno i profesionalno izvještavaju javnost o svim bitnim događajima.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva poželio je uspjeh u radu svim medijskim kućama, bolji materijalni i profesionalni položaj, te dobro zdravlje i ličnu i profesionalnu sreću.