latinica  ћирилица
13/03/2024 |  16:00 ⇒ 16:01 | Autor: RTRS

BORS osudio dvostruke aršine Suda BiH

Boračka organizacija Republike Srpske osudila je odluku Suda BiH kojom je potvrđena optužnica protiv 11 lica srpske nacionalnosti zbog navodnog zločina protiv čovječnosti počinjenog u Zvorniku 1992. godine, kao i dvostruke aršine ovog suda.
BORS - Foto: RTRS
BORSFoto: RTRS

- Više puta je dokazano, a ovaj put još jednom potvrđeno, da su Srbi meta ovog suda, da se podižu optužnice da im se sudi i presuđuje na najbrži mogući način, a kad se radi o srpskim žrtvama počinioci zločina uvijek izmiču pravdi - saopšteno je iz Boračke organizacije Republike Srpske.

U saopštenju je navedeno da je najnoviji primjer slučaj Almira Beganovića koji danas mirno živi u SAD i očigledno neće biti izveden pred lice pravde, bez obzira na zahtjeve i insistiranje, kako bi odgovorao za optužbe da je učestvovao u brutalnom ubistvu Nenada Rankića u Podrinju.

Iz Boračke organizacije Republike Srpske su podsjetili da se u predmetu za Zvornik sudi Srbima koji su ranije dokazali nevinost ili se ponovo sudi onima koji su ranije presuđivani, naglasivši da osuda i suđenja protiv Srba nikad dovoljno.

- Pitamo se dokle ovako i gdje je kraj ovoj nepravdi? Pozivamo sve institucije Republike Srpske da pomognu onima koji su stvarali Republiku Srpsku da dokažu nevinost u ovom i ostalim slučajevima - navodi se u saopštenju.