latinica  ћирилица
13/03/2024 |  16:21 ⇒ 16:23 | Autor: SRNA

Šulić: Investicije Vlade na Јahorini bile opravdane

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da su investicije Vlade Srpske na Јahorini bile opravdane, kao i da je evidentan priliv novca od turizma sa te planine.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Govoreći o poslovanju Olimpijskog centra "Јahorina", Šulić je izjavio novinarima u Banjaluci da je 106 dana trajalo skijanje, dok su sva skijališta u Crnoj Gori, osam skijališta u Srbiji, te na Bjelašnici veći dio sezone bila zatvorena.

- Ovo pokazuje da su investicije Vlade Republike Srpske u pogledu osnježavanja, proširenja gondole, kapaciteta gondole i ski-liftova šestosjeda bile opravdane, a evidentan je i priliv novca putem turizma sa područja Јahorine - istakao je Šulić.

On je naveo da je u Srpskoj u januaru evidentirano 6.000 noćenja više nego u istom mjesecu prošle godine, koji je isto bio rekordan.

Šulić je rekao da je opština Pale u januaru prošle godine imala rekordnu uplatu PDV-a i da sve to govori da su investicije Republike Srpske putem Olimpijskog centra "Јahorina" bile opravdane jer su podigle privrednu aktivnost.

- Na tom području Srpske danas imamo mnoge hotele koji se grade, a sa ponosom možemo reći da se gradi hotel od 36.000 kvadratnih metara za koji je planirano da bude završen do 2025. godine - istakao je Šulić.

On je dodao da mnogi privatni investitori dolaze na Јahorinu da grade smještajne kapacitete i ulažu svoj novac u Republiku Srpsku, čime zapošljavaju građane Sarajevsko-romanijske regije.