latinica  ћирилица
15/03/2024 |  08:46 ⇒ 08:49 | Autor: RTRS

"Sloga, jedinstvo i podrška institucijama - garant opstanka"

Samo sloga i jedinstvo naroda i podrška legalno izabranim institucijama Republike Srpske daju garanciju za opstanak na ovim prostorima, poručeno je sa narodnog skupa Pokreta "Odbrana Srpske" u Banjaluci.
Pokret odbrana Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
Pokret odbrana SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

Na trećoj tribini ovog pokreta pod nazivom "Ugrožena Srpska - odlučan odgovor" učestvovali su eminentni stručnjaci iz oblasti odbrane, nauke i kulture, kao i borci Odbrambeno-otadžbinskog rata, porodice poginulih boraca, veterani, rezervni oficiri, podoficiri, vojnici Vojske Republike Srpske i stanovnici Starčevice.

Obratili su se penzionisani potpukovnik Momčilo Tatić ispred boračke organizacije Mjesne zajednice Starčevica, politikolog Vlade Simović, kao i savjetnik predsjednika Republike Srpske Marko Romić, saopšteno je iz Pokreta.

Bili su i direktor Ugostiteljske škole Vladimir Kuvalja, general policije Dragomir Andan – savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske, odbornik u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac ispred porodica poginulih boraca, te predsjednik Pokreta "Odbrana Srpske" Darko Matijašević.

Na skupu sinoć u prepunoj sali restorana Ugostiteljske škole Banjaluka moderator je bio rezervni potpukovnik Aleksandar Ubović.