latinica  ћирилица
15/03/2024 |  14:24 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Klinika za opštu hirurgiju u nivou renomiranih centara u regionu, obilježavanje velikog jubileja (VIDEO)

Klinika za opštu i abdominalnu hirurgiju obilježava 25 godina rada i funkcionisanja kao posebna organizaciona jedinica. Ovaj značajan jubilej danas se obilježava sa prijateljima i saradnicima uz predstavljanje istorijata i razvoja Klinike, te uručenje zahvalnica zaslužnim pojedincima.
UKC - Foto: RTRS
UKCFoto: RTRS

Obilježavanju prisustvuju i doajeni banjalučke hirurgije čije zalaganje, trud i rad su postavili temelje današnje Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju.

- Gledajući ove prostore ne mogu se oteti utisku da je ovaj objekat arhitektonski i građevinski savršeno urađen. Znam i da je tehnologija na visokom nivou što je u današnje vrijeme bitan uslov za kvalitetan rad. Sadašnje generacije imaju zadatak da uskoče u voz budućnosti, te da idu u korak sa evropskim i svjetskim protokolima liječenja. Čestitam svima koji su dočekali ovakve uslove i imam veliku vjeru u mlade ljekare da postignu da UKC Republike Srpske bude na mapi velikih i uspješnih bolnica - izjavio je Zdravko Marić, doktor sa ove Klinike.

Čestitke povodom jubileja Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju uputio je i doktor Branko Topić.

- Sjećam se vremena kada smo kolega Marić i ja radili na Odjeljenju opšte hirurgije koje će kasnije prerasti u Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju. Tada je većina ljudi koji danas uspješno obavljaju posao u Klinici bila na početku svojih karijera. Sada kada smo svi zajedno lijepo je čuti o dobrim rezultatima koji su postignuti na nivou Klinike, UKC-a Republike Srpske i kompletnog zdravstva Republike Srpske. Јoš jednom čestitam Klinici, zahvaljujem na pozivu i ukazanoj časti i želim da što bolje obavljate svoj posao - rekao je Topić.

Vlado Đajić, direktor UKC-a Srpske zahvalio je prisutnim gostima što su prisustvovali obilježavanju ovog značajnog jubileja.

- Zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima koji su udarili temelje hirurgije i dali veliki doprinos onome što je hirurgija danas, a to je jedna moderna i savremena Klinika gdje se rade operacije koje se rade u renomiranim zdravstvenim centrima u regionu. Takođe, želim da se zahvalim i sadašnjoj generaciji koja radi odlično, uz podršku Poslovodstva UKC Republike Srpske i Vlade Srpske, kako bismo unaprijedili rad i našim pacijentima pružili što bolju zdravstvenu zaštitu - naveo Đajić.