latinica  ћирилица
15/03/2024 |  15:22 ⇒ 15:30 | Autor: RTRS

GO SNSD Banjaluka: Moramo spriječiti imenovanja na rukovodeće pozicije onih koji su zbog toga napustili stranku

Rukovodstvo SNSD-a mora spriječiti imenovanja na rukovodeće pozicije onih koji su isključivo zbog toga napustili SNSD i priključili se drugom političkom subjektu, saopšteno je iz GO SNSD Banjaluka.
SNSD Banjaluka - Foto: Twitter
SNSD BanjalukaFoto: Twitter

Predsjedništvo GO SNSD-a Banjaluka održaće radni sastanak u ponedjeljak sa generalnim sekretarom, organizacionim sekretarom, kao i potpredsjednikom SNSD-a zaduženim za lokalne zajednice, a tema sastanka biće priprema gradske organizacije SNSD-a Banjaluka za predstojeće lokalne izbore.

Јedan od stavova na kom će Predsjedništvo GO SNSD-a insistirati odnosiće se na eventualno pristupanje pojedinih članova SNSD-a drugim koalicionim strankama isključivo zbog imenovanja na rukovodeće funkcije - navode se u saopštenju.

Stav GO SNSD-a Banjaluka je da se takav potez pojedinaca mora okarakterisati kao napuštanje nacionalne i državne politike i ideologije koju zastupa SNSD, te da oni koji se za to opredijele ne mogu biti izabrani na bilo koja rukovodeća mjesta ispred bilo koje političke partije koja je u koaliciji sa SNSD-om na svim nivoima, zaključili su u saoštenju.